Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

"!ςίατφ ύσΕ !ιχο- !ςίατφ ύσΕ-"

η ατμοσφαιρα μεσα στην αιθουσα αρχισε να βαραινει. καποιοι αρχισαν να δυσανασχετουν. ενας τυπος με δασυτριχο στηθος κ παχυ μουστακι κουνουσε νευρικα το ποδι του. ενας Ιερεας, σηκωθηκε κ πηγε στον πισω τοιχο. σχεδον κολλησε το προσωπο του πανω, κ αρχισε να μουρμουραει. μια χοντρη κυρια (κοντα εξηντα χρονων) εκανε αερα στο προσωπο της με την βενταλια. αλλος, κοιτουσε το ρολοι του, καποιοι, ελυναν τις γραβατες τους. ολοι ηταν ανησυχοι. ηταν θεμα λεπτων να γινει η εκρηξη, να ξεσηκωθουν ολοι κ να αρχισουν να φωναζουν.
πραγματι, ξαφνικα σηκωθηκε καποιος κ αρχισε να φωναζει:

"σταματηστε επιτελους!! σταματηστε!!! σας βαρεθηκα! το ακουτε??? σας βαρεθηκα, δεν αντεχω αλλο!! νομιζετε οτι ηθελα να γινω αυτο που εγινα? ε? αυτο νομιζετε??? λαθος!! η ζωη τα εφερε ετσι κ καταντησα αυτο που καταντησα!! εγω ηθελα να ημουν στο χωριο μου, να σπαιρνω τα χωραφια μου!! το ακουτε??? ε??? δεν ηθελα να ειμαι εδω, να ασχολουμαι με τυπους σαν κ εσας!! δεν αντεχω αλλο, δεν αντεχω αλλοοοο" ειπε κ ετρεξε προς την πορτα.

μαζι του αρχισε να τρεχει κ ο υπολοιπος κοσμος. οσοι εβγαιναν, ετρεχαν σαν τρελοι να φυγουν μακρυα! ασχετα που θα πηγαιναν, δεν τους ενοιαζε, αρκει να φυγουν μακρυα!! καποιοι τραυματιστηκαν στον συνωστισμο, ομως δεν τα παρατησαν. αλλοι, πηδουσαν επανω απο το πληθος, μηπως βγουν εξω πιο γρηγορα. καποιος, προσπαθουσε να βγει εξω με την πλατη (αγνωστο γιατι). ο Ιερεας εξακολουθουσε να μουρμουραει στον τοιχο, ολο κ πιο γρηγορα, ολο κ πιο γρηγορα!
μεσα σε λιγα δεπτερολεπτα, η αιθουσα αδειασε! την αρχη ειχε κανει ο προεδρος του Δικαστηριου, που εσπασε πρωτος, κ τους φωναξε να σταματησουν πριν το σκασει (πιθανως για να παει να σπειρει τα χωραφια του) απο την πορτα.
τωρα, στην αιθουσα του Δικαστηριου ειχε μεινει το ζευγαρι, που εκδικαζοταν η αιτηση διαζυγιου τους λογω ασυμφωνιας χαρακτηρων, κ ο Ιερεας που μουρμουρουσε στον τοιχο, ολο κ πιο γρηγορα!

το ζευγαρι, κατορθωσε μεσα σε μιση ωρα, να προκαλεσει πανικο! μονο οταν ολοι ξεσηκωθηκαν σταματησε να μιλαει! αφου εφυγαν ολοι, κ ειχαν μεινει μονοι τους (μαζι με τον Ιερεα που μουρμουρουσε στον τοιχο) συνεχισαν...

-εσυ φταις!
-οχι, εσυ φταις!
-σταματα!! εσυ φταις!!
-μπα? τι μας λες μωρε? εσυ φταις!!

...κ ο Ιερεας μουρμουρουσε ακαταπαυστα στον τοιχο!