Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

"ωγΕ ιαμιΕ νεΔ"

κοιταξε τον αλλο στα ματια. μεσα στα μαυρα του ματια, μπορουσε να δει μεχρι τη ψυχη του. παραξενο ποσα λενε τα ματια. παραξενο ποσα λεει εστω κ μια κινηση, εστω κ μια λεξη. τον κοιταξε για λιγα δεπτερολεπτα. υστερα, με το αριστερο του χερι, του ανοιξε το στομα. επιασε τη γλωσσα του, κ τη τραβηξε εξω. στο δεξι του χερι, κρατουσε σφιχτα ενα κοφτερο λεπιδι. με μια γρηγορη κινηση, του εκοψε τη γλωσσα. αμεσως τον ειδε να βογγα, να χτυπιεται. ειδε το στομα του γεματο αιματα, τα ειδε να του κοκκινιζουν το προσωπο. αταραχος, πηρε το λεπιδι κ το εβαλε στο αριστερο του ματι, διπλα ακριβως απο τη μυτη. με μια γρηγορη κινηση, εβαλε το λεπιδι μεσα κ το εστριψε. του εκοψε το βολβο, τον ειδε να πεταγεται, να πεφτει στο πατωμα. ειδε το κενο στο ματι του, το ειδε να κοκκινιζει, ειδε τα αιματα να τρεχουν στο προσωπο του. δε σταματησε. το ιδιο εκανε κ στο δεξι του ματι, μονο που το εκανε πιο γρηγορα, πιο δυνατα. το θυμα βογγουσε, χτυπιοταν, μα δε μπορουσε να κανει τιποτα. υστερα, πηρε το κοφτερο λεπιδι, το εβαλε κοντα στο αριστερο αυτι. με μια γρηγορη κινηση, του το καρφωσε βαθια μεσα. το θυμα επεσε κατω. εκανε μερικες σπασμωδικες κινησεις, πριν σταματησει για παντα.

"μα μπαμπα, αυτο δεν ειναι σαν τα παραμυθια που μου λεει η μαμα" ειπε το μικρο αγορι.

"το ξερω, το ξερω" του απαντησε ο πατερας του "κοιμησου τωρα, αυριο το πρωι θα ερθει να σε παρει η μητερα σου" του ειπε.

τον σκεπασε καλα, δινοντας του ενα φιλι στο μετωπο. λιγο πριν βγει απο το δωματιο, κοιταξε το γιο του. ειχε ηδη αποκοιμηθει. προχωρησε παλι προς το μερος του, σιγα, μηπως κ ξυπνησει. κοιταξε ποσο αθωα κοιμοταν. στο χερι του κρατουσε σφιχτα ενα κοφτερο λεπιδι. υστερα, πηγε στο μπανιο. σταθηκε μπροστα στο καθρεπτη.

κοιταξε τον αλλο στα ματια. μεσα στα μαυρα του ματια, μπορουσε να δει μεχρι τη ψυχη του. παραξενο ποσα λενε τα ματια. παραξενο ποσα λεει εστω κ μια κινηση, εστω κ μια λεξη. στο δεξι του χερι, κρατουσε σφιχτα, ενα κοφτερο λεπιδι.